Otvaramo nova radna mjesta

Mjere aktivne politike zapošljavanja
Republika Hrvatska, kao i druge zemlje Europske unije, kroz svoje javne zavode za zapošljavanje ulaže u mjere aktivne politike zapošljavanja koje su namijenjene isključivo nezaposlenim osobama s otežanim pristupom tržištu rada kako bi im mogli pomoći da se što lakše i brže vrate u svijet rada.
Garancija za mlade - znanjem i iskustvom do zaposlenja
Zapošljavanje mladih i njihov ostanak u Hrvatskoj je jedan od ključnih ciljeva Vlade jer mladi su temelj razvoja ljudskih potencijala – najvažnijeg resursa svake države. Tijekom 3 godine je stopa nezaposlenosti mladih pala za 20%, a u 2015. je u ovu svrhu osigurano milijardu i 100 milijuna kuna. 
Zelena radna mjesta - poslovi budućnosti
Briga za okoliš može značajno doprinijeti gospodarskom rastu, povećanju kvalitete života i standarda građana te ima direktan utjecaj na očuvanje radnih mjesta i stvaranje novih. U protekle tri godine otvorili smo 11.000 zelenih radnih mjesta čime smo dokazali svoju ekološku osviještenost. 
Ulaganjem u turizam potičemo zapošljavanje i gospodarski rast
Strategijom turizma stvaramo uvjete za brži i kvalitetniji razvoj turizma i osiguravamo osnovu za povlačenje sredstava iz fondova Europske unije čime direktno potičemo investicije u turističku infrastrukturu.