Plenković: Izvoznici su kičma našeg gospodarstva, pridonose Hrvatskoj koja je danas puno snažnija nego što je bila

Govoreći na 19. konvenciji hrvatskih izvoznika o značaju koji oni imaju za hrvatsko gospodarstvo, premijer Plenković naveo je da te tvrtke zapošljavaju više od 50 posto svih zaposlenih, ostvaruju više od 60 posto investicija te 77 posto svih ulaganja u istraživanje i razvoj, kao i 57 posto dobiti. "Vi ste kičma hrvatskoga gospodarstva. Želimo da pridonesete našem međunarodnom pozicioniranju, našem gospodarskom rastu, većoj zaposlenosti i kvaliteti života građana. Radeći za svoje kompanije i za sebe pridonosite Hrvatskoj koja je danas puno snažnija nego što je bila, sposobnija nositi se s mnogim krizama i izazovima i direktno utjecati svojim položajem na brojne međunarodne procese", poručio je.
01.07.2024.
Šušnjar: Odljev mladih prestat će kada dosegnemo 82 posto razvijenosti EUMinistar gospodarstva Ante Šušnjar kazao je da mladi obrazovani hrvatski građani neće više odlaziti na rad u inozemstvo kada Hrvatska dosegne 82 posto razvijenosti Europske unije, a tada bi se mogli početi i vraćati. 01.07.2024.
Primorac: Državne obveznice prilika za oplemeniti novac po značajno većim prinosimaPotpredsjednik Vlade i ministar financija Marko Primorac kazao je da se novim izdanjem državnih obveznica građanima daje mogućnost da oplemene financijska sredstva koja imaju, po značajno većim prinosima nego što to mogu učiniti u poslovnim bankama. 01.07.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi