Povećanje kreditnog rejtinga na razinu A-, uz pozitivne izglede, sjajna je vijest za hrvatsko gospodarstvo i građane

Agencija Standard & Poor's povećala je dugoročni rejting Hrvatske s razine BBB+ s pozitivnim izgledima, na razinu A-, s pozitivnim izgledima, a dostizanje A kategorije najviši je kreditni rejting u povijesti Hrvatske. Tim povodom predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je danas konferenciju za medije, na kojoj je naglasio kako je ova vijest za Hrvatsku i domaće gospodarstvo odlična, te da je ona rezultat odgovorne politike upravljanja javnim financijama, smanjivanja javnog duga, poreznoga rasterećenja, uravnoteženosti državnog proračuna, strukturnih reformi, kao i postupnog ostvarenja strateških ciljeva koji su imali svoju ekonomsku dimenziju. Dodao je i kako Hrvatska ima puno brži rast nego druge zemlje Europske unije, odnosno, ovogodišnja očekivanja prosjeka rasta na razini Europske unije su 1 posto, očekivanja rasta za eurozonu 0,8 posto, dok bi naš rast, rekao je, trebao biti oko 3,5 posto.
14.09.2024.
Parlamentarna većina je stabilna. Odmah smo pristupili ostvarivanju strateških ciljeva u 3. mandatuPredsjednik Vlade Andrej Plenkovićem danas je u emisiji Hrvatskog radija "Intervju tjedna" govorio o rastu kreditnog rejtinga, Vladinim mjerama, poreznoj reformi i situaciji na političkoj sceni, kazavši kako Vlada u proteklih osam godina ispunjava ciljeve iz svog programa, i da je vladajuća većina stabilna. 14.09.2024.
Otvorena druga cijev tunela Učka: Velik dan za Istarsku i Primorsko-goransku županiju, velik dan za Hrvatsku„Do kraja ovog desetljeća, kada je riječ o cestovnim pravcima, riješit ćemo sve ono što je Hrvatskoj strateški prioritet i dovesti u jednaku razvojnu poziciju sve krajeve Hrvatske. To je cijela bit ovog ogromnog investicijskog ciklusa“, poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković na svečanosti otvaranja druge cijevi tunela Učka. 13.09.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi