Potpredsjednica Kosor sa potpredsjednikom slovačke Vlade Csakyem

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas u službeni posjet potpredsjednika Vlade Slovačke Republike Pala Csakya.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas u službeni posjet potpredsjednika Vlade Slovačke Republike Pala Csakya.

Na sastanku je potvrđeno postojanje izvrsne prijateljske suradnje između Hrvatske i Slovačke te zaključeno kako nema otvorenih pitanja između dviju zemalja. Potpredsjednica Kosor zahvalila se pritom Slovačkoj na potpori pri ulasku Hrvatske u Europsku uniju, a izražavajući nadu u pozitivan početak pregovora Hrvatske za punopravno članstvo u Europskoj uniji potpredsjednik Csaky istaknuo je kako je i ovaj posjet znak pune potpore slovačke Vlade. U tom smislu stavio je hrvatskoj Vladi na raspolaganje i sva iskustva slovačkih stručnjaka koji su sudjelovali u procesima priključenja Slovačke Europskoj uniji.

Potpredsjednica Kosor istaknula je kako su u mandatu ove Vlade učinjeni znatni iskoraci u prilagodbi hrvatskog zakonodavstva s europskim, s pokretanjem nekoliko ključnih reformi, posebice u području pravosuđa i poduzetništva. S aspekta gospodarskih pomaka ukazala je na smanjenje nezaposlenosti i povećanje izvoza, a i s političkih aspekata podsjetila je kako Hrvatska redovito ispunjava odredbe Akcijskog plana. Kao ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti upoznala ga je i s projektima Ministarstva, posebice zapošljavanja razvojačenih hrvatskih branitelja i mjerama pronatalitetne politike.

Potpredsjednik Csaky pohvalio je napretke hrvatske Vlade u približavanju Europskoj uniji, s posebnim naglaskom na infrastrukturnu i prometnu izgradnju, zaključivši kako se njima otvaraju mogućnosti za daljnji gospodarski razvoj i bilateralnu suradnju dvaju država.



Pisane vijesti