Plenković: Potrebno je otvoriti mostove suradnje i zajedničkog rješavanja globalnih problema

Na ovogodišnjoj međunarodnoj konferenciji Dubrovnik Forum predsjednik Vlade Plenković istaknuo je potrebu suradnje i zajedničkog rješavanja brojnih globalnih problema, osvrnuvši se na razdoblje pandemije COVIDA-19, kada smo svi zajedno nastojali pronalaziti rješenja u kratkom roku. Sve negativne efekte pandemije produljila je ruska agresija na Ukrajinu, koja je, kako je kazao, obezvrijedila sva temeljna načela na kojima počiva globalno upravljanje. Komentirajući usvajanje rezolucije o Jasenovcu u crnogorskoj skupštini, Plenković je poručio kako će Hrvatska poduzeti mjere koje smatra primjerenima za ovakve poteze.
29.06.2024.
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju ravnatelja SOA-e

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je danas kako postoje kontakti između Vlade i Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića o imenovanju Daniela Markića za ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije, i njegovog zamjenika, a idućeg tjedna će se tom temom baviti i Vlada i predsjednik.

29.06.2024.
Očekujem da Ursula von der Leyen ponovo postane predsjednica Europske komisijePremijer Andrej Plenković kazao je u Bruxellesu da očekuje usvajanje Strateškoga plana u čijoj izradi je sudjelovala i Hrvatska, izrazivši zadovoljstvo sadržajem tog dokumenta zato jer navodi teme koje su bitne za našu zemlju. Rekao je i kako očekuje da će čelnici država članica Europske unije potvrditi imenovanja na vodeće pozicije u europskim institucijama. Čestitao je i Ukrajini na prvoj međuvladinoj konferenciji na kojoj su i službeno otvoreni pristupni pregovori s Europskom unijom. 27.06.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi