BDP raste, a inflacija pada. Velikih povećanja cijene struje i plina neće biti

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je danas kako je Vlada snažno stala uz građane i gospodarstvo, očuvala socijalnu koheziju i spriječila da energetska kriza ima šire i veće posljedice. Najavio je i novi krug porezne reforme koja će za cilj imati rasterećenje, te će veći akcent biti na oporezivanje imovine u odnosu na oporezivanje rada. Komentirajući podatke o stopi inflacije, koja je najniža gotovo u zadnje tri godine, kazao je da to znači da su uspjeli s kombinacijom mjera učiniti ono što je ljudima najvidljivije, a to je da im ne rastu cijene.
30.08.2024.
Plenković: Vlada se neće umoriti u traganju za nestalima; naša zahvalnost je velika, iskrena i potpunaNa svečanosti obilježavanja Međunarodnog dana nestalih osoba i Dana sjećanja na nestale u Domovinskom ratu u Daruvaru, predsjednik Vlade Andrej Plenković naglasio je kako je Vlada tijekom proteklih osam godina, unatoč svim poteškoćama i nedostupnim informacijama, ipak ostvarili značajne rezultate po pitanju traganja za osobama nestalim u Domovinskom ratu. 30.08.2024.
Sinergijom Vlade i Virovitičko-podravske županije ostvarena su brojna postignućaPredsjednik Vlade Andrej Plenković nazočio je svečanoj sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije. U svom je govoru istaknuo važnost kontinuiranog razvoja i ulaganja u infrastrukturu, poljoprivredu, kulturu i obrazovanje. Posebno je pohvalio napore u obnovi rodilišta u Općoj bolnici Virovitica, što će, istaknuo je, stvoriti kvalitetne uvjete za majke i novorođenčad te pridonijeti rješavanju pitanja negativnog prirodnog priraštaja. 30.08.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi