365 dana: Promjene koje stupaju na snagu od 1. siječnja 2013.

U protekloj godini donesene su mnoge odluke. Kako bi vas podsjetili na nova pravila koja vrijede, neke smo zakone sumirali u infografiku.

"Jake institucije, neovisni sudovi, neovisan i profesionalan policijski aparat ciljevi su od kojih ne odustajemo. Godina koja je pred nama neće biti lagana, no tek sada započinju prave reforme sustava kojim upravljamo. Šansa malih naroda je u otvorenom društvu i u otvorenom tržištu pod uvjetom da znamo koje su naše vrijednosti i svetinje, pod uvjetom da štitimo slabije, pod uvjetom da se borimo za socijalnu pravdu. U godini ulaska u Europsku uniju, borit ćemo se za konkretne interese hrvatske trgovine, poljoprivrede, industrije, prometa, zaštite okoliša kao potpuno autonomni i samostalni pregovarači hrvatske Vlade i Hrvatske države.

Ova Vlada vjeruje u jednu bolju i jaču, bolje uređenu Hrvatsku, demokratsku Hrvatsku u kojoj se demokracija isplati, u kojoj se posao isplati, u kojoj se rad isplati, u kojoj je porezni sustav pravedan, u kojoj se oporezuje prije svega bogatstvo spekulacija, a najmanje rad jer radnicima je u pravilu uvijek najteže. Ma koliko da je danas teško, Hrvatska ima perspektivu, dobra i resurse koje možemo i hoćemo iskoristiti.

Ipak, svi hodamo ovim tlom, dišemo ovaj zrak i imamo iste interese. Da ujutro ustanemo sretni i spokojni odemo na posao da nam djeca ili unuci budu sigurni, da se ne razbole, a ako se slučajno razbole da budu dobro zbrinuti. Obećali smo promjene i krenuli s njima, a sve kako bi ostvarili zajednički cilj i uskoro svi živjeli bolje nego danas.", riječi su predsjednika Vlade Zorana Milanovića.

U infografici pogledajte promjene koje stupaju na snagu sutra, 1. siječnja 2013. godine. U punoj veličini, infografiku možete pogledati ovdje.





Pisane vijesti

Dokumenti