Aladrović: Zatvaranje trgovačkih centara nije opcija

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović kazao je kako zatvaranje trgovačkih centara u ovom trenutku sigurno nije opcija.

"Zatvaranje shopping centara u ovom trenutku sigurno nije opcija i osobno smatram da neće biti opcija. Možemo razmatrati eventualno neke epidemiološke dodatne zahtjeve koji će se stavljati pred shopping centre kako bi se smanjilo potencijalno širenje epidemije, ali zatvaranja shopping centara kao takvo u ovom trenutku nije na stolu", rekao je Aladrović odgovarajući na pitanje novinara prije sjednice Vlade imaju li projekcije koliko bi se još morao opteretiti proračun kada bi se primjerice zatvorili trgovački centri.

Vezano uz procjene potrošnje, kazao je kako su ovi prvi dani prosinca gotovo jednaki potrošnji u trgovini kao i prvim danima prosinca lani. U tom najznačajnijem segmentu u ovo predbožićno i božićno vrijeme ne očekujemo bitnija odstupanja, kazao je.

Božinović: Razgovara se s predstavnicima trgovina

Voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je danas da se ovih dana očekuju nova pravila za trgovine.

"U ovom trenutku se razgovara s predstavnicima trgovina koji idu u smjeru dodatnih ograničavanja broja kupaca koji mogu biti u jednoj trgovini, ali sve se radi u razgovorima s predstavnicima tih djelatnosti", istaknuo je na novinskoj konferenciji Stožera. Dodao je i da ne očekuje da bi broj osoba u trgovinama bio ograničen na jednu osobu na 10 četvornih metara.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti