Božićna čestitka predsjednice Vlade građankama i građanima RH

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uputila je čestitku građankama i građanima Republike Hrvatske u povodu Božića. U čestitci predsjednice Vlade stoji:

„Najsvečaniji obiteljski blagdan koji je pred nama, prigoda je da okupljeni za zajedničkim stolom, iščekujući nadu koju donosi Božić, usmjerimo naše misli prema onima koji nas okružuju.
Prigoda je to da zahvalimo svima onima koji su svojim primjerom, predanošću i životom pridonijeli napretku Republike Hrvatske.
Na odlasku godine bremenite problemima, nadahnuti svjetlošću svete božićne priče, tješimo nevoljne i pružamo toplinu svoga srca onima najranjivijima, onima koji se osjećaju isključeni.
Upravo u duhu božićne poruke koja nas uči nesebičnosti, požrtvovnosti i skromnosti, uvjerena sam da zajedno možemo izgraditi Hrvatsku kao zemlju solidarnosti, mira i napretka.


Na dohvat nam je ruke cilj, zacrtan prije dvadeset godina, cilj za koji su radile sve hrvatske vlade dosad, povratak kući – u Europu – u gospodarski i civilizacijski krug kojem oduvijek pripadamo.

Svjesna činjenice da Europska unije nije rješenje za sve, ne zanemarujući poteškoće s kojima se hrvatske građanke i građani svakodnevno suočavaju, znam da smo pokrenuli pozitivne promjene koje se više ne mogu zaustaviti.

S mislima o snažnoj europskoj Hrvatskoj, u ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, svim hrvatskim građankama i građanima, Hrvaticama i Hrvatima izvan domovine, čestitam Božić, blagdan nade i mira te želim da ga provedemo u ljubavi i zajedništvu sa svojim najmilijima.“



Pisane vijesti