Brnjac: Za SP u rukometu i hrvanju te Cro Race 12,6 milijuna eura

  • Slika /Vijesti/2024/Travanj/4 travnja/Brnjac_0404_1.jpeg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac uručila je ugovore za sufinanciranje tri velika međunarodna sportska natjecanja, koja će se održati u Hrvatskoj tijekom ove i iduće godine.

U pitanju su međunarodna biciklistička utrka Cro Race, koja će se održati od 1. do 6. listopada 2024. godine te od 30. rujna do 5. listopada 2025., Svjetsko prvenstvo u rukometu, koje će se održati od 15. siječnja do 2. veljače 2025. te Svjetsko prvenstvo u hrvanju, od 13. do 17. rujna 2025. godine. Vlada Republike Hrvatske ove događaje sufinancirat će u ukupnom iznosu od 12,6 milijuna eura.

„Podrškom organizaciji velikih međunarodnih sportskih natjecanja doprinosimo afirmaciji i popularizaciji sporta u Hrvatskoj, ali i jačanju međunarodnog ugleda naše zemlje. Vlada je od početka mandata prepoznala važnost ovakvih natjecanja te je svake godine povećavala financijska sredstva za ovu namjenu i do sada je podržano više od 140 velikih manifestacija u iznosu većem od 40 milijuna eura. Zahvaljujući ovakvim događanjima Hrvatska je već prepoznata u svijetu kao sportska destinacija i postala je nezaobilazna stanica najboljih svjetskih sportašica i sportaša“, rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

Uručenju ugovora prisustvovali su iz Hrvatskog rukometnog saveza predsjednik Tomislav Grahovac i glavni tajnik Damir Poljak, iz Hrvatskog hrvačkog saveza predsjednik Vladimir Bregović te organizatori utrke Cro Race Vladimir Miholjević i Luka Mišović.

Izvor: Hina/Vlada 

Pisane vijesti | Nikolina Brnjac