Čestitka novom predsjedniku talijanske Vlade

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku novoimenovanom predsjedniku talijanske Vlade, Giuseppeu Conteu, u kojoj stoji:
 

„Cijenjeni gospodine predsjedniče Vijeća,
 
Prigodom Vašeg imenovanja predsjednikom Vijeća ministara Talijanske Republike, najiskrenije Vam čestitam u svoje osobno ime, u ime Vlade Republike Hrvatske kao i u ime hrvatskoga naroda, te Vam u obavljanju Vaše visoke dužnosti želim mnogo uspjeha.
 
Dopustite mi da iskoristim ovu priliku da Vam uputim također svoje najbolje želje povodom današnjeg Dana Republike, koji obilježava 72. obljetnicu uspostave Talijanske Republike.
 
Hrvatska i Italija dvije su susjedne i prijateljske zemlje s dugogodišnjom tradicijom uzornih bliskih političkih, gospodarskih i kulturnih odnosa. Predan sam suradnji s Vama u očuvanju tih veza kao i u njihovom proširivanju na ona područja na kojima ih možemo dodatno ojačati za dobrobit naših zemalja i naroda, kako bilateralno, tako i kao država članica Europske unije. U tom pogledu, vjerujem da su hrvatska manjina u Italiji i talijanska manjina u mojoj zemlji dodana vrijednost našim odnosima i snažna motivacija za njihov daljnji razvoj.
 
Izvolite primiti, gospodine predsjedniče Vijeća, izraze mojeg osobitog poštovanja.“


Povezane vijesti:

Pisane vijesti | Andrej Plenković