Grlić Radman: Nečuveno je da hrvatski predsjednik zloupotrebljava božićne blagdane

Slika /Vijesti/2023/Prosinac/25 prosinac/Grlić Radman 1.jpg

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman je ustvrdio da je "nečuveno" da hrvatski predsjednik Zoran Milanović zloupotrebljava božićne blagdane da bi poslao krivu poruku i anulirao sve što je hrvatska Vlada predanim radom ostvarila u sedam godina.

"Ne znam na koju je državu mislio, ali ovo je do sada nečuveno, u 30 i više godina hrvatske državnosti da predsjednik države ovako zloupotrebljava blagdanske, božićne trenutke, kako bi poslao krivu poruku i obmanuo javnost, kako bi anulirao sve što je hrvatska Vlada mukotrpnim radom, pregalaštvom i predanim radom ostvarila u ovih sedam godina", komentirao je Grlić Radman božićnu poruku predsjednika Milanovića.
 
Na pitanje novinara misli li da je predsjednik Milanović u kampanji, odgovorio je da je to "zavist i ljubomora".
 
"Mislim da je to zavist i ljubomora koju ne može kontrolirati. Pogledajte, čovjek je bio premijer u jednom razdoblju i te katastrofalne četiri godine još prate ovu Vladu", ustvrdio je u izjavi uoči božićne mise u Bogoslužnom prostoru blaženog Alojzija Stepinca na zagrebačkom Kaptolu.
 
Upitan ne misli li da je išta utemeljeno kad predsjednik upozorava na korupciju i nejednakost pred zakonom, Grlić Radman je ustvrdio da predsjednik "negira činjenice" i "govori temeljem osjećaja".
 
"On govori temeljem osjećaja, on negira činjenice, apsolutno negira činjenice. On govori čisto iz vlastitog osjećaja mržnje, zavisi i ljubomore, to ga prati. On je u petoj godini mandata, recite mi što je napravio, neki susret koji je napravio bilo gdje, putuje li po Europi i demokratskim zemljama, pogledajte kako ga doživljava demokratski svijet, nije osudio rusku agresiju nije dozvolio treniranje i obučavanje ukrajinskih vojnika, to su zapravo sve države članice EU učinile, znači podršku Ukrajini", ocijenio je.
 
"Čovjek koji jako puno šteti hrvatskoj vanjskoj politici, diplomaciji i općenito svojim porukama šteti i narušava kredibilitet Vlade. I općenito, šteti jako", zaključio je Grlić Radman.
 
Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Gordan Grlić Radman