GSV podržava ulazak Hrvatske u NATO

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/gsv_podrzava_ulazak_hrvatske_u_nato.jpg
ZAGREB, 2. listopada 2007. (Hina) - Gospodarsko-socijalno vijeće (GSV) na današnjoj je sjednici podržalo nastojanja Vlade za ulazak Hrvatske u NATO, a predloženo je i da se 21. siječnja proglasi nacionalnim Danom socijalnog partnerstva.

Na sjednici, kojoj su nazočili ministar obrane Berislav Rončević i ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović, socijalnim partnerima je predstavljena studija o NATO-u, njegovim povijesnim aspektima, pitanju suvereniteta država koje u njega ulaze, te vremenu pozivnice za ulazak Hrvatske u NATO, što se očekuje u travnju 2008. godine.

Dopredsjednik GSV-a iz redova sindikalaca Stjepan Kolarić ističe kako među socijalnim partnerima vlada nepodijeljeno mišljenje da je ulazak u NATO višestruko koristan za Hrvatsku u svim segmentima.

Razgovarali smo kako povećati podršku javnosti za ulazak Hrvatske u NATO, obzirom da je prema nekim istraživanjima 52 posto građana za pristup naše zemlje u tu organizaciju, rekao je Kolarić.

Po riječima potpredsjednice Vlade i predsjednice GSV-a Jadranke Kosor, dogovoreno je da GSV predloži Vladi, a Vlada Hrvatskom saboru da se 21. siječanj proglasi nacionalnim Danom socijalnog partnerstva. Podsjetila je kako je na taj dan 1994. na snagu stupio osnovni tekst Sporazuma o osnivanju, nadležnosti i djelovanju GSV-a.



Pisane vijesti