Hrvatska i OESS imaju odličnu suradnju

Hrvatska ima odličnu suradnju s Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju (OESS) i s njezinom misijom u RH, ocijenili su u petak u Zagrebu hrvatski premijer Ivo Sanader i glavni tajnik OESS-a Marc Perrin de Brichambaut.

ZAGREB, 2. ožujka 2007. (Hina) - Hrvatska ima odličnu suradnju suradnju s Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju (OESS) i s njezinom misijom u RH, ocijenili su u petak u Zagrebu hrvatski premijer Ivo Sanader i glavni tajnik OESS-a Marc Perrin de Brichambaut.

"Smatram da su Hrvatska i OESS zemljama u našem istočnom susjedstvu pokazali dobar primjer suradnje", kazao je hrvatski premijer Sanader nakon sastanka s Brichambautom u Banskim dvorima.

"Hrvatska je aktivna članica OESS-a, sve zemlje OESS-a surađuju s Hrvatskom i na mnogo područja te suradnje je ostvaren napredak", kazao je De Brichambaut.

Sanader je rekao da je ponudio glavnom tajniku OESS-a da se Hrvatska još aktivnije uključi u rad organizacije jer ima iskustvo, rat iza sebe, gradnju odnosa sa susjedima i želju za rješavanjem iz rata zaostalih otvorenih pitanja - povratak izbjeglica, reformu pravosuđa.

Osim o tome, kazao je Sanader, u današnjem susretu govora je bilo i o svim aktualnim pitanjima rada misije OESS-a u Hrvatskoj, a dodao je da je izrazio zahvalnost u ime Vlade RH za rad misije i sva ona zajednička postignuća otkako je misija došla u Hrvatsku sredinom 90-ih godina.

Sanader je objavio kako je prihvatio poziv da se negdje u lipnju obrati Vijeću OESS-a u Beču.

De Berichambaut je izjavio da je ponosan jer je u Hrvatskoj u vrijeme kada ona pokazuje vodstvo u regiji te je pohvalio premijera i Vladu za organizaciju sastanka šefova diplomacija zemalja članica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), koji treba početi u Zagrebu nakon njihova sastanka.



Pisane vijesti