Kutina: Medved uručio ključeve stanova ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji

Slika /Vijesti/2023/Rujan/23 rujna/Ministar Medved Kutina.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u subotu je u Kutini uručio ključeve 10 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima (HRVI) i članovima obitelji umrlih HRVI, izvijestilo je ministarstvo.

Potpredsjednik Vlade  Medved je istaknuo da se simboličnim činom uručenja ključeva zaokružuje stambeno zbrinjavanje HRVI na području Kutine te je zahvalio APN-u i Gradu Kutini na suradnji u realizaciji projekta, dvije godine od polaganja kamena temeljca.

Stanovi su dio novoizgrađene stambeno-poslovne zgrade u centru Kutine, koja je rezultat suradnje Ministarstva hrvatskih branitelja, Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama te Grada Kutine.

Od 2016. stambeno zbrinuto 3 529 stradalnika iz Domovinskog rata

Stambeno-poslovna zgrada ima ukupno 27 stanova, četiri poslovna prostora te veliku multimedijalnu dvoranu koja je vlasništvo Grada, gdje će se moći održavati društvene aktivnosti.

„Dodjelom 10 stanova koje je kupilo Ministarstvo hrvatskih branitelja, stambeno su zbrinuti svi HRVI s područja Kutine koji su podnijeli zahtjev za stambeno zbrinjavanje i sukladno kriterijima ostvarili pravo na dodjelu stana“, rekao je ministar.

Također se osvrnuo na dinamiku stambenog zbrinjavanja u proteklim godinama podsjetivši da je od 2016. preko ministarstva stambeno zbrinuto 3529 stradalnika iz Domovinskog rata.

„Dodijelili smo 614 stanova, 1387 stambenih kredita i 1528 financijskih potpora, u ukupnom iznosu od približno 40 milijuna eura“, rekao je.

Dodatno, putem Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, kroz modele davanja u najam i darovanjem stanova i kuća te građevinskog materijala za obnovu ili izgradnju kuće, stambeno je zbrinuto 2753 braniteljskih obitelji.

Ukupno su u mandatu ove Vlade stambeno zbrinute 6282 braniteljske obitelji, istaknuo je Medved.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti