Objavljen internetski portal Moja uprava

Portal Moja uprava korak je dalje u modernizaciji javne uprave, a u skladu s namjerom omogućavanja komunikacije s građanima i gospodarstvenicima putem interneta i drugih suvremenih komunikacijskih kanala.
Moja uprava, novi internetski portal Vlade Republike Hrvatske dostupan je od danas na adresi mojauprava.hr. Moja uprava predstavlja novost u korištenju informacija i usluga javne uprave, a riječ je o još jednom programu realiziranom u sklopu e-Hrvatske.
Portal Moja uprava je internetski sustav za komunikaciju građana i pravnih subjekata s upravom, gdje će po prvi puta na jednom mjestu i na jednostavan način biti dostupne sve informacije potrebne za komunikaciju s tijelima javne uprave. Portal se razvija koristeći iskustava uspješnih zemalja na tom području poput Velike Britanije, Singapura, Hong Konga i drugih.
Miroslav Kovačić, državni tajnik za e-Hrvatsku, napomenuo je kako je novost u ovome programu činjenica da su građani, putem redovitih ispitivanja tržišta, od samog početka uključeni u jedan program državne uprave, a takav način razvijanja i unapređivanja portala nastavit će se i dalje. U skladu s planom razvoja, dodao je, ovaj će portal u slijedeće dvije do tri godine na jednom mjestu na internetu ponuditi sve relevantne sadržaje i usluge iz javne uprave, ali i drugim komunikacijskim kanalima, poput mobilnih telefona i digitalne televizije.


Vlada Republike Hrvatske pokrenula je ovaj portal s ciljem izgradnje i održavanja sustava koji će građanima, gospodarstvenicima i drugim korisnicima usluga javne uprave pružati punu, pouzdanu i mjerodavnu informaciju i usluge koristeći sve prikladne načine komunikacije. Na ovaj će način Vlada Republike Hrvatske osigurati dostupnost usluga javne uprave svim korisnicima neovisno o njihovim mogućnostima, znanju i eventualnim ograničenjima.

U pripremi sadržaja na portalu Moja uprava sudjeluju sva tijela javne uprave s najboljim stručnjacima, u cilju modernizacije svog načina poslovanja te također obavljaju pripremu i provjeru sadržaja za teme za koje su nadležni. Sadržaji su organizirani u temama, a sugestije koje sadržaje treba objaviti u ovoj fazi, provjerene su od građana putem brojnih istraživanja tržišta. U ovom trenutku na portalu je objavljeno više od 150 članaka u temama poput obrazovanja, rada, zdravlja, obitelji, branitelja, posljedica rata i drugih, a u pripremi je još toliko. Novim će se člancima u narednih nekoliko tjedana nadopuniti postojeće teme, ali će se jednako tako i otvarati nove teme poput socijalne skrbi, stanovanja i okoliša, potrošača, a poseban će profil biti namijenjen i gospodarskim subjektima. Sadržaji su na portalu predstavljeni na vrlo jednostavan i razumljiv način, a u njegovu daljnjem razvoju ključna će biti suradnja s građanima koji su pozvani da šalju svoje prijedloge i tako sudjeluju u njegovu daljnjem razvoju.

* * *
Za dodatne informacije molimo kontaktirati:
Središnji državni ured za e-Hrvatsku
tel. 01/6303 886
fax. 01/6303 884
e-mail: e-hrvatska@vlada.hr




Pisane vijesti