Održan sastanak predsjednice Vlade s predstavnicima Podravke

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/odrzan_sastanak_predsjednice_vlade_s_predstavnicima_podravke.jpg

KOPRIVNICA, 19. siječnja 2011. (Hina) - Poslovni rezultati Podravke za 2010. i planovi za iduće godine vrlo su pozitivni, izjavila je premijerka Jadranka Kosor nakon današnjeg posjeta koprivničkoj prehrambenoj industriji i razgovora sa čelnicima Uprave i Nadzornog odbora Podravke.

Unatoč različitim okolnostima u kojima je Podravka djelovala, 2010. je bila dobra godina, rekla je Kosor.

Pritom je izrazila zadovoljstvo podacima o zaposlenosti što je, kako je kazala, važno i njoj, Vladi, ali i Koprivnici i cijelom tom kraju.

Premijerka je posebno zadovoljna jako dobrim planovima Podravke za 2011. i godine koje dolaze.

"Mislim da su se planovi Uprave i Nadzornog odbora ostvarili. Čuli smo jako dobre planove što se namjerava u budućnosti, u 2011. godini, ali i godinama koje dolaze", rekla je Kosor dodajući kako se razgovaralo i o mogućnostima Podravke kada Hrvatska postane članica EU.

Na pitanje hoće li država zadržati dionice Podravke ili ih eventualno prodati, premijerka Kosor je rekla da je danas u posjetu Podravci u ime Vlade, 'kao gazdarica', te da se razgovaralo samo o pozitivnim rezultatima i planovima za budućnost.

"Ni o čemu drugom nismo razgovarali nego o pozitivnim rezultatima i planovima za budućnost", kazala je.

Predsjednik Nadzornog odbora Podravke Ljubo Jurčić pojasnio je da pitanje dionica ovisi o dogovoru s drugim dioničarima i tržištu kapitala.

Uprava Podravke razmatra različite programe financijskog restrukturiranja, među njima i različite vrste dokapitalizacije. Kada Nadzorni odbor prihvati prijedlog dokapitalizacije, članovi Nadzornog odbora razgovarat će s dioničarima koje zastupaju, a tada će se znati i stajalište Vlade, rekao je Jurčić.

Premijerka Kosor također je najavila da će na sutrašnjoj sjednici Vlade govoriti o nekim projektima koji će vrlo brzo krenuti u realizaciju, neki već krajem siječnja, a neki krajem prvog tromjesečja.

Radi se o projektima, uz onih 30 projekata vrijednih 14 milijardi eure, koji trebaju osnažiti Program gospodarskog oporavka, vodeći računa o novom vladinom gospodarskom timu, dodala je Kosor.



Pisane vijesti