Održana 175. (telefonska) sjednica Vlade

Danas je održana telefonska sjednica na kojoj je Vlada Republike Hrvatske podnijela Zahtjev za izvanredno zasjedanje Hrvatskoga sabora.

Zahtjev se podnosi zbog potrebe da se na izvanrednom zasjedanju razmotri i glasuje o sljedećim prijedlozima: Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi (EU), iz razloga što je zakon temelj za donošenje provedbenih propisa o korištenju europskih fondova za poljoprivredu i ruralni razvoj: Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi i Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, prema Strateškom planu zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027., Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama, zbog toga što će od 1. siječnja 2023. Europska središnja banka postati nadležna za nadzor značajnih institucija u Republici Hrvatskoj, za zajedničke postupke za sve nadzirane subjekte i za nadgledanje nadzora manje značajnih institucija, potrebno je kroz zakon osigurati da od 1. siječnja 2023. budu u primjeni izmijenjeni postupci, te Prijedlog strategije digitalne Hrvatske za razdoblje do 2032. godine, zato što je njezino donošenje do kraja ove godine nužno radi ispunjenja ciljeva Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.
 
Materijal s današnje sjednice dostupan je putem poveznice: https://vlada.gov.hr/UserDocsImages/2016/Sjednice/2022/Prosinac/175%20sjednica%20VRH/175%20-%201.docx
 

Pisane vijesti | Priopćenja