Opstanak, očuvanje, obnova i širenje poljoprivrednog sektora

Slika /Vijesti/2024/Lipanj/22_lipnja/HN20240622592371.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro najavio je u Bošnjacima, gdje je sudjelovao u žetvi, da će što je više moguće obilaziti poljoprivrednike kako bi uvidio probleme s kojima se suočavaju.

Ministar se upoznao s procesom žetve i dorade sjemena žitarica i mahunarki, kao i s mehanizacijom na polju te poručio da Ministarstvo treba biti u službi poljoprivrede i u kontinuiranom dijalogu s predstavnicima poljoprivrednih proizvođača.

Kontinuirani dijalog s poljoprivrednim proizvođačima

Vjeruje da izlascima na teren mogu brže uspostaviti dijalog te iznaći kvalitetna rješenja za najveće dobro svih sudionika u sektoru.

Njegov osobni cilj kao ministra je, poručio je, opstanak, očuvanje, obnova i širenje gospodarstva te jačanje sektora.

Smatra da će obilaskom ljudi koji rade u sektoru poljoprivredne proizvodnje te razgovorom s njima uvidjeti koji su njihovi problemi čime će brže osmisliti optimalna rješenja.

“Potrebna nam je suradnja i poticanje proizvodnje”, istakao je Dabro, koji smatra da poljoprivrednici imaju volje i znanja da zajedničkim snagama revitaliziraju proizvodnju.

Kroz proces žetve ministra je u Bošnjacima proveo voditelj proizvodnje Milan Drobac iz tvrtke koja se bavi uzgojem žitarica, mahunarki i uljanog sjemena.

Izvor: Vlada / Hina 

Pisane vijesti | Poljoprivreda