Ponosni smo i sretni. Bravo, Hrvatska!

  • Slika /Vijesti/2022/12 prosinac/05 prosinca/VRH_7897 (1).jpg

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković pratio je utakmicu Hrvatske i Japana na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru te nakon napete utakmice i hrvatskog ulaska u četvrtfinale čestitao Vatrenima, poručivši da su još jednom učinili fantastičan uspjeh i donijeli veliko veselje cijelom hrvatskom narodu.

U Katar je doputovao na službeni poziv katarskog premijera Khalida bin Khalife bin Abdulaziza Al Thanija s kojim se sastao u Dohi te razgovarao o gospodarskoj i energetskoj suradnji.
 
Uoči utakmice sastao se i s hrvatskim izbornikom Zlatkom Dalićem te njemu i reprezentativcima poželio sreću u susretu osmine finala s Japanom.
 
Navijam za Hrvatsku od srca, za sve
 
Upitan ima li među nogometašima nekog favorita, premijer je pohvalio hrvatsku reprezentaciju, kao i nove mlade igrače.
 
"Ja navijam za Hrvatsku od srca, za sve. Luka je sada tu najveći igrač Hrvatske kojeg imamo s toliko velikih rezultata iza sebe i ovo je jedna suptilna, ali zaista sofisticirana smjena generacija gdje se mladi uključuju i daju sjajan doprinos. Mislim da možemo biti zadovoljni jer na svakom mjestu igra izrazito kvalitetan reprezentativac. Oduševljeni smo u grupnoj fazi sa Joškom Gvardiolom koji je u tako mladim godinama pokazao zrelost kao da je Lukin vršnjak", rekao je Plenković.
 
Uz premijera Plenkovića utakmicu su pratili te proslavili pobjedu naših nogometaša i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te premijerov sin Mario.
 
Susret s katarskim emirom
 
Predsjednik Vlade sastao se u Dohi s Omarom Hussainom Alfardanom, predsjednikom Alfardan grupe, jedne od najuspješnijih privatnih kompanija u Katru. Razgovarali su o potencijalnoj gospodarskoj suradnji s Hrvatskom, osobito u području turizma.
 
Katarski emir Tamim bin Hamad al Thani nakon utakmice razgovarao je s predsjednikom Vlade Plenkovićem te čestitao Hrvatskoj na pobjedi i prolasku u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.
 
Livaković priredio fantastičnu večer
 
Nakon utakmice, predsjednik hrvatske Vlade oglasio se na Twitteru. "Ponosni smo i sretni. Bravo HRVATSKA!", napisao je.
 
Plenković je u izjavi medijima čestitao cijeloj reprezentaciji i izborniku Daliću na fantastičnom uspjehu u teškoj utakmici s Japanom.
 
"Ovo je još jedan sjajan rezultat hrvatske reprezentacije. Od srca im čestitam, donijeli su veliko veselje cijelom narodu", poručio je premijer.
 
Upitan je li očekivao produžetke, Plenković je kazao da su naši igrači sjajno izdržali, s obzirom da smo na kraju prvog poluvremena gubili 1:0, a na kraju je Hrvatska bila puno bolja u produžecima s pet novih, mladih i fizički snažnih igrača.
 
"Šteta da nije koja od onih lopti ušla za vrijeme utakmice ili produžetaka, ali Livaković nam je priredio jednu fantastičnu večer. "Obraniti tri penala to mogu samo sjajniji vratari", istaknuo je hrvatski premijer Plenković. 
 

Pisane vijesti