Potpredsjednica Vlada Adlešič obišla požarište na Miljevcima

DRNIŠ, 21. kolovoza 2008. (Hina) - Požarište na drniškom području popodne su obišli potpredsjednica hrvatske Vlade Đurđa Adlešič, pomoćnik glavnog zapovjednika za priobalno područje Tomislav Vuko, pročelnik županijske uprave za zaštitu i spašavanje Milovan Kević i drniški gradonačelnik Ante Dželalija.

Adlešič se sastala i s vatrogascima te im zahvalila na nadljudskim naporima koje su uložili u gašenju požara.

"Zadovoljna sam što su mi dečki sada na terenu kazali da imaju dovoljno opreme. Znači da je vladin program dobar i da funkcionira. Ove godine osigurano je 32,5 milijuna kuna za vatrogastvo, a i devet milijuna kuna osigurano je rebalansom proračuna. No dogodine se mijenja Zakon o vatrogastvu u kojemu će financiranje imati posebno mjesto", rekla je Adlešič.

"Ovo je najveći ovogodišnji požar na području Dalmacije", izjavio je Tomislav Vuko te dodao da je na Miljevcima požarom zahvaćeno 358 hektara. Na Promini je izgorjelo 260 hektara. Ovo je jedan od složenijih požara i što je znakovito ponavlja se već godinama. Svjesni smo teškog miniranog terena, najvažnije je da nitko nije ozlijeđen i da su obranjene kuće, rekao je Tomislav Vuko.

Požar je i danas, kao i jučer, kada je planuo, gasilo 120 vatrogasaca te po dva kanadera, zračna traktora i helikoptera. Gasiteljima problem stvaraju izolirani džepovi unutar miniranog terena do kojih vatrogasci ne mogu doći, a razbuktavaju se potpomognuti vjetrom.

U pomoć JVP-u i DVD-u Drniš stigli su i vatrogasci iz Knina te priobalja županije, kao i pripadnici HV-a.



Pisane vijesti