Potpredsjednica Vlade na regionalnoj konferenciji za mlade u Splitu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor pozdravila je danas nazočne sudionike Regionalne konferencije za mlade pod nazivom «Provedba Nacionalnog programa djelovanja za mlade na lokalnoj razini» koja se održava u Splitu.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor pozdravila je danas nazočne sudionike Regionalne konferencije za mlade pod nazivom «Provedba Nacionalnog programa djelovanja za mlade na lokalnoj razini» koja se održava u Splitu. Na Regionalnoj konferenciji okupilo se devedesetak sudionika predstavnika lokalnih tijela vlasti, klubova i udruga mladih iz Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Dubrovačko-neretvanske županije.
Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je nakon održane prve Nacionalne konferencije za mlade na Bjelolasici u lipnju ove godine, i prve Regionalne konferencije održane u listopadu u Kutini, ova konferencija nastavak upoznavanja s Nacionalnim programom djelovanja za mlade na lokalnoj razini te najavila održavanje i drugih regionalnih konferencija u Rijeci, Krapini i Osijeku te nakon toga održavanje i druge Nacionalne konferencije. Također je podsjetila kako je Vlada prihvatila Izvješće o provedbi Nacionalnog programa djelovanja za mlade i Operativni plan djelovanja za mlade od 2006. do 2007. godine, te Izmjene i dopune Odluke o osnivanju Savjeta za mlade kojima je mandat članova Savjeta produžen s jedne na tri godine, a što ima za cilj povećanje učinkovitost rada Savjeta. U tom smislu rekla je kako je kao predsjednica Savjeta već uputila zahtjeve resornim tijelima za dostavu prijedloga za imenovanje svojih članova u Savjetu te naglasila da su povjerenici za mlade u ministarstvima dignuti na razinu pomoćnika ministra.
Rekla je kako je u provedbu Nacionalnog programa djelovanja za mlade Vlada u prošloj godini izdvojila 50 milijuna kuna, a Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u ovoj godini financijski poduprlo rad 43 kluba mladih na lokalnoj razini u ukupnom iznosu 1.623.000 kuna, te u prošloj s 500.000 kuna projekt sufinanciranja tiskanja udžbenika za slijepu i slabovidnu djecu.


Nazočne je upoznala i s nekim najbitnijim značajkama Operativnog plana djelovanja za mlade 2006. do 2007. godine: uspostavom sustava vrednovanja volontiranja, razvijanjem programa očuvanja zdravlja za mlade, davanju potpora darovitim mladim ljudima, aktivnog uključivanja mladih osoba s invaliditetom u društvo te izgradnjom programa za mlade na lokalnoj razini.



Pisane vijesti