Potpredsjednica Vlade primila je danas načelnika Općine Mljet Nikolu Hajdića i Anu Sršen

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas načelnika Općine Mljet Nikolu Hajdića i Anu Sršen, čiji je petnaestogodišnji brat Petar Sršen poginuo u prometnoj nesreći u noći s 22. na 23. srpnja ove godine. Sastanku su nazočili predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Na sastanku se razgovaralo o prometnoj infrastrukturi na otoku Mljetu, radu policijskih službi, te unaprjeđenju zdravstvene zaštite otočana i gostiju. Dogovoreno je da se od 1. kolovoza do kraja mjeseca rujna ove godine na otok Mljet uputi još pet policijskih djelatnika, da se u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, provedu edukativne akitvnosti vezane uz sigurnost prometa na cestama, posebice za mlade osobe, te da se jedno policijsko plovilo stavi na raspolaganje za potrebe otoka Mljeta. Također je dogovoren dolazak još jednog liječničkog tima na otok Mljet, a razgovaralo se i o dodatnom opremanju postojećeg sanitetskog vozila ili nabavi novog. Potpredsjednica Kosor koordinirat će provedbu svih dogovorenih aktivnosti.

Ana Sršen zahvalila je potpredsjednici Kosor i izvijestila ju kako je njezina obitelj osnovala Zakladu „Petar Sršen“ u cilju senzibiliziranja javnosti za sigurnost djece u prometu. Potpredsjednica Kosor istaknula je kako će i hrvatska Vlada pomoći radu Zaklade.



Pisane vijesti