Potpredsjednik Vlade Ostojić: Hrvatska pojačala mjere na granici

Slika /Vijesti/2015/travanj/30 travanj/JKP_8640.jpg

Potpredsjednik Vlade za nacionalnu sigurnost i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u četvrtak kako je Hrvatska pojačala mjere na granici nakon što je prije desetak dana došlo do pucnjave kada je srpska policija pokušala spriječiti 1000 migranata na ulasku u Mađarsku.

"Hrvatska ima one kapacitete da nam se ne dogodi ono što možemo vidjeti na scenama u susjednoj zemlji, a to je spavanje po parkovima i slično", rekao je Ostojić komentirajući za Dnevnik Nove TV humanitarnu krizu u susjednim zemljama.

Jedna smo, kaže Ostojić, od rijetkih europskih zemalja koja bilježi pad kako ilegalnih imigranata tako i tražitelja azila. Razlog tomu je, ističe, činjenica da Hrvatska nije zemlja destinacija u kojoj bi oni željeli ostati. Osim toga, tvrdi, jako smo dobro opremljeni na granici, a i sama činjenica da nismo sastavni dio schengena na neki način destimulira one koji bi željeli ući u taj prostor i u njemu se kretati.

"Izgradnja zida je nova okolnost u Mađarskoj koja bi na neki način mogla preusmjeriti rutu preko Hrvatske, no mi uspješno branimo granicu i nadam se da ćemo to tako i dalje", poručio je Ostojić.

(Tekst i foto: HINA)Stranica