Potpredsjednik Vlade RH Damir Polančec u službenom posjetu Republici Kazahstan

Damir Polančec, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske boravi danas i sutr23. i 24. listopada 2006. godine u službenom radnom posjetu Republici Kazahstan.

Damir Polančec, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske boravi danas i sutra, 23. i 24. listopada 2006. godine u službenom radnom posjetu Republici Kazahstan.
Tijekom prvog dana boravka potpredsjednik Vlade RH Damir Polančec susreo se s Karimom Masimovim, potpredsjednikom Vlade Republike Kazahstan, Baktokožom Izmuhambetovim, ministrom energetike i mineralnih izvora te s A. Batalovim, zamjenikom ministra industrije i trgovine.
U pratnji potpredsjednika Vlade Damira Polančeca su i Tajana Kesić Šapić, državna tajnica Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Grga Ivezić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom i v.d. predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju te predstavnici hrvatskih kompanija: Ingre, Podravke, Ine, Belupa, Kraša i Končara.
Svi današnji susreti protekli su u otvorenim i prijateljskim razgovorima na kojima su osobito istaknuti jako dobri politički odnosi između Republike Hrvatske i Republike Kazahstan.
Današnjim sastancima dominirali su razgovori o gospodarskim temama i potrebi intenziviranja gospodarskih odnosa, a za čime su obje strane iskazale osobiti interes.
Također, važno je naglasiti da je već danas osiguran i obavljen niz bilateralnih poslovnih razgovora predstavnika hrvatskih kompanija, iako je tek za sutrašnji, drugi dan posjeta organiziran Gospodarski forum na kojem će, uz predstavnike hrvatskih, sudjelovati i predstavnici najvažnijih kazahstanskih nacionalnih kompanija.
Potpredsjednik Vlade Damir Polančec, također će večeras sudjelovati na radnoj večeri, koju daje potpredsjednik Vlade Republike Kazahstan Karim Masimov, a na kojoj će, uz članove hrvatske delegacije, biti i kazahstanski ministri energetike i mineralnih izvora te turizma i športa i vodeći manageri kazahstanskih kompanija.*




Pisane vijesti