Potvrđeni bliski odnosi Republike Hrvatske i Svete Stolice

  • Slika /Vijesti/2024/Svibanj/31 svibnja/VRH_8833.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković susreo se danas s nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, tajnikom Svete Stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama.

Izrazivši dobrodošlicu, predsjednik Vlade Plenković zahvalio je nadbiskupu Gallagheru na dolasku u Zagreb povodom proslave blagdana Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba. Plenković se zahvalio nadbiskupu Gallagheru i na njegovoj nazočnosti i slavljenju svete mise u Crkvi svetog Jeronima u Rimu 28. svibnja, povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske.
 
Istaknuto je obostrano zadovoljstvo bliskim odnosima Republike Hrvatske i Svete Stolice. Predsjednik Vlade Plenković podsjetio je na skoru 30. godišnjicu posjeta pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj u rujnu 1994. godine, što je bio veliki znak ohrabrenja i podrške u tadašnjim ratnim vremenima.
 
Plenković i Gallagher razmijenili su mišljenja i o situaciji u regiji Jugoistočne Europe, gdje se Hrvatska i Sveta Stolica kontinuirano zalažu za stabilnost i daljnji europski put zemalja regije.

Pisane vijesti