Poziv za iskaz interesa - Trening trenera (ToT)

U sklopu Twinning projekta „Jačanje integriteta javnog sektora“ kojeg zajednički provode Ministarstvo uprave Republike Hrvatske, Državni institut za javnu upravu Republike Finske (HAUS) i Visoka škola za javnu upravu Republike Francuske (ENA), a sukladno planiranim aktivnostima razvit će se sveobuhvatan program edukacije za primjenu etičkih standarda u javnom sektoru koji će se provoditi u suradnji s Državnom školom za javnu upravu.

Slijedom navedenoga, ovim putem tražimo zainteresirane kandidate s iskustvom u rješavanju etički dvojbenih situacija za sudjelovanje na Treningu trenera (ToT). Kroz program izobrazbe osnažit će se vještine budućih trenera pri čemu će po završetku programa kandidati steći sva neophodna znanja za samostalno izvođenje programa primjene etičkih standarda unutar svojih tijela te biti stavljeni na popis trenera Državne škole za javnu upravu.


Polaznici će kroz predavanja, analizu dosadašnje prakse i prikaza praktičnih rješenja savladati razne praktične vještine podučavanja te biti upoznati sa propisima i strateškim dokumentima iz područja etike i integriteta. Voditelji pojedinih modula bit će stručnjaci iz Finske i Francuske koji imaju dugogodišnje međunarodno iskustvo poučavanja. Program izobrazbe podijeljen je u tri cjelodnevne radionice, svaka u trajanju od 8 trening sati. Treninzi će se održavati u dva termina; prvi termin 17. – 19. listopada 2017., dok je termin za drugu skupinu sudionika 23.-25. siječnja 2018. godine. U svakom od dva ponuđena termina educirat će se 15 budućih trenera.

S obzirom na to da je broj polaznika programa izobrazbe ograničen, ljubazno molimo sve zainteresirane kandidate da se prijave na vrijeme popunjavanjem obrasca najkasnije do 29. rujna 2017. godine. Molimo Vas da isti dostavite elektroničkom poštom na adresu integritet@uprava.hr te u naslovu pošte naznačite „Trening trenera-ToT“. Pri konačnom odabiru uzet će su u obzir da kandidati dolaze iz različitih geografskih područja. Nakon odabira polaznika isti će zaprimiti službeni poziv zajedno s uputama za prijavu putem elektroničkog sustava Državne škole za javnu upravu.

Sudjelovanje u programu „Trening trenera“ je besplatno.

Prijavni obrazac - ToT
Poziv za iskaz interesa - ToT 

Izvor: Ministarstvo uprave



Pisane vijesti