Predsjednica Vlade Jadranka Kosor s hrvatskim braniteljem Tihomirom Purdom

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_jadranka_kosor_s_hrvatskim_braniteljem_tihomirom_purdom.jpg

ZAGREB, 10. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor primila je danas hrvatskog branitelja Tihomira Purdu koji je oslobođen iz ekstradicijskog pritvora u Zenici u BiH gdje je proveo 57 dana.

Nakon sastanka premijerka Kosor istaknula je da je posebna čast, zadovoljstvo i veselje u Vladi susresti se s Tihomirom Purdom "jako sam vesela i prenosim pozdrave cijele Vlade i iznimno sam zadovoljna što je Tihomir Purda sa svojom obitelji u očekivanju još jednog djeteta koje dolazi".

Razgovarali smo o budućnosti na koji način možemo pomoći, neke stvari smo dogovorili, ali svakako želim reći da Vlada radi na tragu onih teških nemilih ružnih događaja u kojima je nažalost sudjelovao Tihomir Purda nevini hrvatskih branitelj, hrvatski vitez koji je branio svoj grad i dom i budućnost Hrvatske. Radimo na tome da se nešto slično ni jednom hrvatskom branitelju više nikada ne dogodi, istaknula je premijerka Kosor.

Tihomir Purda bio je izložen neviđenoj torturi u srbijanskim koncentracijskim logorima i kao posljedica svega toga nažalost se dogodilo da je još jedan put morao proći zatvor, rekla je Kosor. Poželjela je da Tihomir Purda bude okrenut budućnosti i da se može posvetiti svojoj djeci i obitelji.

Ovo je jedan od najljepših dana u mom životu, rekla je premijerka Kosor.

Hrvatski branitelj Tihomir Purda rekao je u izjavi novinarima da je došao na osobni zahtjev kako bi se osobno zahvalio premijerki i Vladi za sve što su učinili da bi mu pomogli da izađe iz zatvora.

Učinili su jako puno i zahvaljujem premijerki i Vladi hrvatskim braniteljima i svima koji su mi dali potporu i podršku svo vrijeme dok sam bio u Zenici, zahvaljujem hrvatskom Veleposlanstvu u Sarajevu i mom odvjetniku, poručio je Purda.

Upitan boje li se njegovi suborci i što kažu ljudi u Vukovaru, Purda je rekao da se nemaju čega bojati, samo neka ne idu preko granice, a Vlada će odraditi da se to riješi.

Na novinarski upit što se konkretno čini, premijerka Kosor je podsjetila da je neki dan sazvala predstavnike i institucije Državnog odvjetništva i Ministarstva pravosuđa ali i ugledne pravnike i profesore Pravnog fakulteta koji dobro poznaju problem s kojim se borimo, da se napravi niz prijedloga za desetak dana na temelju kojih će institucije i Vlada donositi odluke.

Oni će biti u dva smjera, političkom i pravnom, uvjerena sam da se ovako nešto slično ne samo da se ne smije, nego da se ne može dogoditi. Moramo uprijeti sve snage da ni jedan hrvatski branitelj ne dođe u tako nemoguću i nepravednu situaciju kao što se to dogodilo hrvatskom branitelju Tihomiru Purdi, zaključila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor.



Pisane vijesti