Predsjednica Vlade pustila u rad vodospremu Stare Baške

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_pustila_u_rad_vodospremu_stare_baske.jpg

PUNAT/STARA BAŠKA, 26. srpnja 2010.(HINA) - Predsjednica vlade Jadranka Kosor danas je u Staroj Baškoj na otoku Krku svečano pustila u rad vodospremu, infrastrukturni projekt vrijedan oko 12,5 milijuna kuna, koji je, kako se danas čulo, važan korak u razvoju otoka Krka i naselja Stare Baške.

Premijerka Kosor je u prigodi otvorenja istaknula kako je riječ o vrijednoj investiciji za cijeli vodoopskrbni sustav otoka Krka, koja potiče turistički razvoj. To je prva faza izgradnje vodoopskrbnog sustava, a vlada predviđa osigurati još 76 milijuna kuna kako bi sustav bio u cijelosti gotov do 2012.

"To je još jedna važna potpora hrvatske vlade s obzirom na to da se i ovaj projekt uklapa u projekte gradnje snažne i čvrste infrastrukture na otocima, koji se provodi kroz naše nacionalne programe i zakone", istaknula je Kosor. Dodala je kako je vlada u proteklih šest godina za potporu različitim objektima i projektima na otocima izdvojila više od devet milijarda kuna, od toga samo prošle godine milijardu i pol.

Po njezinim riječima vladi je stalo da se na otocima ostaje i da se dobro živi te će stoga i dalje, unatoč teškim vremenima, poticati sve projekte koje su važne za osiguranje dobre infrastrukture.

"Vlada će i preko projekata ministarstva regionalnog razvoja te ministarstva mora, prometa i infrastrukture ulagati u razvoj Hrvatske te u program i projekte gospodarskog oporavka", zaključila je premijerka Kosor poželjevši "otočanima" uspješnu turističku sezonu.

Načelnik općine Punat na Krku Mladen Juranić podsjetio je kako je sporazum o gradnji vodoopskrbnog sustava potpisan prošle godine. Istaknuvši kako obujam vodospreme iznosi 600 prostornih metara, dodao je da je time završio prvi dio ili trećina projekta starobaščanske vodoopskrbe.

"Nadam se da ćemo do 2012. pustiti vodu kroz čitavo naselje Stare Baške", poručio je načelnik Juranić.

Prije svečanosti premijerka Kosor je u općini Punat na Krku posjetila Dječji vrtić "Lastavice" i Osnovnu školu "Frana Krste Frankopana", a nakon svečanosti u Staroj Baškoj posjetila je franjevački samostan te crkvu i muzej na otočiću Košljunu.

Tamo je razgledala etnografsku zbirku, jaslice iz 17. stoljeća u kapelici, za koje mnogi smatraju da su jedne od najljepših u Europi, te crkvu s obnovljenim slikama iz 16. stoljeća.

U pratnji premijerke Kosor bili su ministri Božidar Pankretić i Radovan Fuchs.
.




Pisane vijesti