Predsjednica Vlade s njemačkim Odborom gospodarstvenika

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor primila je danas u Banskim dvorima izaslanstvo Odbora njemačkog gospodarstva za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu predvođeno predsjednikom Eckardom Cordesom, i dvadesetak njemačkih gospodarstvenika.

Upoznala ih je sa svim mjerama za jačanje hrvatskih investicijskih potencijala, poduzetih u posljednje dvije godine, a prije svega s uklanjanjem prepreka investicijama te borbom protiv korupcije. Posebno je istaknula velike mogućnosti ulaganja u područje turizma, energetike i poljoprivrede.

Predsjednik Odbora Cordes istaknuo je da su njemački gospodarstvenici dočekali sa zadovoljstvom kraj hrvatskih pregovora i skori ulazak u Europsku uniju te dodao kako su upoznati s borbom protiv korupcije. Znamo da ste veliki borac i u tome Vas podržavamo, rekao je Cordes predsjednici Vlade.

Neki od gospodarstvenika koji su sudjelovali na današnjem sastanku, nazočili su i Međunarodnom investicijskom forumu Invest in Croatia te istaknuli kako je Forum poslao važne gospodarske impulse iz Hrvatske. Naglasili su i da je ulazak ostalih zemalja u Europsku uniju praćen velikim infrastrukturnim projektima pa će tako biti i s Hrvatskom.

Njemački gospodarstvenici poseban su interes iskazali za infrastrukturnim, energetskim, turističkim, telekomunikacijskim i prometnim projektima.

Na današnjem je sastanku prihvaćen i prijedlog za osnivanje zajedničkog tijela između Odbora njemačkog gospodarstva za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu i hrvatske strane, koje će pratiti tijek njemačkih investicija i dodatno uklanjati prepreke.



Pisane vijesti