Predsjednica Vlade s predstavnicima Učilišta Volonter

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor primila je danas u Banskim dvorima predstavnice Učilišta Volonter Mirjanu Lovreković, Anu Šimunčić, Nevenku Lončarić Jelačić i Vesnu Matić.

Tom prilikom predsjednica Upravnog vijeća Učilišta Ana Šimunčić uručila je premijerki Kosor prvu Povelju za osobni doprinos razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj i izobrazbi građana za aktivno demokratsko društvo. Naime, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera, Odlukom Upravnog vijeća Učilišta Volonter od 20. studenog 2009. godine, predsjednici Vlade Jadranki Kosor dodijeljena je ova Povelja za osobna postignuća u stvaranju društvenog ozračja koje vrednujući volonterski rad i izobrazbu za takvo djelovanje, omogućuje snažniji razvoj civilnog društva u Hrvatskoj.

Predsjednica Kosor zahvalila je na dodjeli priznanja te kazala da smatra ovo priznanje nečim što tek treba u budućnosti opravdati.

Razgovaralo se i o razvoju volonterstva u Hrvatskoj, a ravnateljica Mirjana Lovreković izvijestila je predsjednicu Vlade o aktivnostima Učilišta Volonter.



Pisane vijesti