Predsjednik Vlade: Dodiku se daje previše pozornosti

ZAGREB, 2. lipnja 2008. (Hina) - Komentirajući nedavne izjave premijera Republike Srpske Milorada Dodika da je Hrvatska nastala na najvećem etničkom čišćenju nakon Drugog svjetskog rata premijer Ivo Sanader je u ponedjeljak rekao kako se Dodiku daje previše pozornosti.

Dodik se, kada zove Srbe iz Hrvatske da dođu u Republiku Srpsku, vraća u politiku Miloševića iz 90-tih, rekao je Sanader novinarima nakon sastanka sa socijalnim partnerima.

Dodao je kako bi Dodik morao poštivati činjenicu da dolazi iz Bosne i Hercegovine, države koja je međunarodno priznata.

"Morao bi znati da se, kad negdje dođe u goste, mora ponašati onako kako se to od gosta očekuje, a to je da barem poštuje istinu", rekao je Sanader.

Istina o Domovinskom ratu je jedna: Hrvatska je bila napadnuta, bila je žrtva agresije i pobijedila je u tom nametnutom ratu, poručio je Sanader dodavši kako "mi rat nismo htjeli, prošli smo težak put te danas nitko neće mijenjati istinu o Domovinskom ratu".

Također je najavio i da će o Dodikovim izjavama razgovarati i sa svojim koalicijskim partnerom, na čiji je poziv premijer RS-a gostovao u Hrvatskoj.

Upitan da li će odustati od odlaska u Banju Luku predviđen za 21. lipnja, Sanader je rekao kako ima poziv od biskupa Franje Komarice da otvori jednu hrvatsku instituciju, te da će otići u Banja Luku, i da će to "rado" učiniti.



Pisane vijesti