Predsjednik Vlade doputovao u Salzburg

SALZBURG, 28. srpnja 2007. (Hina) - Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader doputovao je u subotu u Salzburg gdje će sudjelovati na sastanku šefova vlada zemalja jugoistočne Europe koji se održava pod nazivom "Susret za stabilnost u jugoistočnoj Europi u 21. stoljeću".

Salzburški sastanak o stabilnosti u jugoistočnoj Europi u 21. stoljeću bit će prigoda za razmjenu mišljenja o regionalnim problemima, stanju i suradnji u gospodarskom razvitku regije te europskim perspektivama tih zemalja.

Domaćini tog međunarodnog skupa su austrijski savezni kancelar Alfred Gusenbauer, ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik, te koordinator Pakta o stabilnosti Erhard Busek.

Prema najavi Ureda za odnose s javnošću austrijske savezne vlade očekuje se da će se razgovarati i o jačanju suradnje na području energetike, promicanju gospodarskih odnosa, dunavskoj suradnji, a jedna od tema bit će daljnji koraci u približavanju zemalja jugoistoka Europe europskim integracijama.

Osim hrvatskog premijera Sanadera na okruglom stolu sudjelovat će albanski premijer Sali Berisha, crnogorski premijer Željko Šturanović, a prvi put će sudjelovati i moldavski premijer Vasile Tarlev.

Radni dio skupa počinje u 14 sati, a zajednička konferencija za novinstvo očekuje se poslije 17 sati.



Pisane vijesti