Predsjednik Vlade Milanović primio predsjednika Senata Kraljevine Nizozemske

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_milanovic_primio_predsjednika_senata_kraljevine_nizozemske.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je u Banskim dvorima primio u posjet predsjednika Senata Kraljevine Nizozemske Freda de Graafa.

Predsjednik Senata de Graaf rekao je kako mu je drago posjetiti Hrvatsku u tako ključnom trenutku za zemlju, prije ulaska u Europsku uniju. Potvrdio je da je nizozemski Senat već započeo svoj dio parlamentarne procedure ratifikacije Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj Uniji ne čekajući izvješće Europske komisije o monitoringu, nakon što je Zastupnički dom nizozemskog parlamenta 5. veljače 2013. uvjerljivom većinom potvrdio Zakon o Ugovoru o pristupanju. De Graaf je naglasio da u nizozemskom parlamentu neće biti nikakvih zapreka što se tiče dovršetka procesa ratifikacije.

Na sastanku se razgovaralo i o gospodarskoj krizi koja je zahvatila sve zemlje članice Europske unije. Predsjednik Vlade Milanović posebno je istaknuo probleme vezane za industrijalizaciju i brodogradnju, kazavši da Vlada poduzima mnoge mjere za spas hrvatskih brodogradilišta. Također, rekao je da će Vlada nastaviti rad po pitanju poboljšanja položaja nacionalnih manjina u Hrvatskoj.



Pisane vijesti