Predsjednik Vlade o posjetima Londonu i Beogradu

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader, koji narednog tjedna kao prvi hrvatski premijer odlazi u službeni posjet Londonu, rekao je da će sa svojim kolegom Tonyjem Blairom razgovarati o bilateralnim pitanjima i pitanjima vezanim uz regiju.

KIJEV, 13. srpnja 2006. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader, koji narednog tjedna kao prvi hrvatski premijer odlazi u službeni posjet Londonu, rekao je da će sa svojim kolegom Tonyjem Blairom razgovarati o bilateralnim pitanjima i pitanjima vezanim uz regiju.

"Ovo je velika prilika da podignemo naše odnose na višu razinu. Razgovarat ćemo o bilateralnim pitanjima i pitanjima vezanim uz regiju", izjavio je premijer novinarima u četvrtak u Kijevu gdje sudjeluje u radu konferencije "Yalta European Strategy".

Dodao je da je, suprotno uvriježenom mišljenju, "Britanija prijatelj proširenja Unije." Sanader bi u Veliku Britaniju trebao otputovati 18. srpnja.

Za svoj također skorašnji posjet Beogradu 21. srpnja je kazao da "normalizacija odnosa Hrvatske i Srbije može biti stup političke stabilnosti u ovom dijelu Europe".



Pisane vijesti