Predsjednik Vlade o problemu Vidoševićeva akreditiranja u Rimu

Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader u petak je ocijenio da je talijansko odugovlačenje primanja vjerodajnica novog veleposlanika RH u Rimu Tomislava Vidoševića uzrokovano predizbornom kampanjom, te naglasio da tom problemu želi pristupiti ležerno.

ZAGREB, 6. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader u petak je ocijenio da je talijansko odugovlačenje primanja vjerodajnica novog veleposlanika RH u Rimu Tomislava Vidoševića uzrokovano predizbornom kampanjom, te naglasio da tom problemu želi pristupiti ležerno.

"Ne znam o čemu je riječ, jer još čekamo punu informaciju, ali tu želim biti apsolutno ležeran", kazao je Sanader, kojega su o Vidoševićevom slučaju novinari pitali na domjenku Srpskog narodnog vijeća, u povodu sutrašnje proslave Božića po julijanskom kalendaru.

Podsjetivši da je Italiji do izbora preostalo manje od četiri mjeseca, Sanader je kazao kako je izborna kampanja unutarnja stvar te države.

Naglasio je, međutim, da su Osimski i Rimski sporazumi, koje je bivša Jugoslavija, nakon Drugog svjetskog rata potpisala s Italijom, "izvan svake dvojbe i neće se dirati".



Pisane vijesti