Predsjednik Vlade Plenković s potpredsjednikom EIB-a Scannapiecom

Slika /Vijesti/2018/03 ožujak/6 ožujka/3.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima potpredsjednika Europske investicijske banke Darija Scannapieca.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministar turizma Gari Cappelli.
 
Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo suradnjom Hrvatske i EIB-a, koja se najbolje očituje kroz 6,1 milijardu eura odobrenih projekata.
 
Prema pokazateljima iz EIB-a ukupna podrška predstavlja 1,2% BDP-a, što Hrvatsku stavlja na 3. poziciju među zemljama članicama Europske unije, kazao je potpredsjednik EIB-a Scannapieco. Dodao je da je EIB prošle godine u Hrvatskoj odobrio projekte u ukupnoj vrijednosti 590 milijuna eura. Pohvalio je kvalitetno pripremljene projekte za sufinanciranje putem EIB-a.
 
Razgovarali su i o nastavku suradnje Vlade RH i EIB-a na brojnim projektima važnim za ravnomjeran regionalni razvoj. Pritom je potpredsjednik EIB-a iskazao veliki interes za Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, odnosno za način na koji se EIB može uključiti u ovaj projekt.
 
Dogovoren je nastavak suradnje u području prometa, turizma, energetike, zdravstva i poljoprivrede.
 

Pisane vijesti | Vanjski i europski poslovi | Andrej Plenković