Predsjednik Vlade primio je guvernera Razvojne banke Vijeća Europe

Slika /Vijesti/2018/06 lipanj/4 lipnja/3.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima guvernera Razvojne banke Vijeća Europe Rolfa Wenzela. Uz predsjednika Vlade bio je ministar financija Zdravko Marić.

Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom između Vlade Republike Hrvatske i Razvojne banke Vijeća Europe. Izrazio je želju za produbljivanjem suradnje na području društvene infrastrukture, a osobito u zdravstvu i školstvu. Napomenuo je da je ravnomjeran regionalan razvoj jedan od prioriteta Vlade kao i potpora financiranju malih i srednjih poduzetnika.

Predsjednik Vlade upoznao je guvernera Wenzela s realizacijom Projekta Slavonija, Baranja i Srijem te pozvao Razvojnu banku Vijeća Europe da pruži aktivnu potporu u projektima koji će pridonijeti demografskoj i gospodarskoj obnovi istoka Hrvatske.

Guverner Wenzel naglasio je kako je Razvojna banka Vijeća Europe spremna još aktivnije i sadržajnije uključiti se u projekte za razvoj Hrvatske, koji su do sada bili u ukupnoj vrijednosti od 853 milijuna eura.

Razvojna banka Vijeća Europe multilateralna je razvojna banka i glavni instrument politike solidarnosti u Europi. Premda je osnovana je 1956. kako bi tada pružila rješenja problemima izbjeglica, njen se djelokrug danas proširio na niz drugih područja na kojima promiče društvenu koheziju.

Pružajući tehničku i financijsku ekspertizu projektima s visokim društvenim utjecajem u zemljama članicama,
aktivno promiče socijalnu koheziju i jača socijalnu integraciju u Europi. Razvojna banka sudjeluje prije svega u financiranju socijalnih projekata, intervenira u izvanrednim okolnostima i pridonosi poboljšanju kvalitete života najranjivijih društvenih skupina.
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković