Predsjednik Vlade primio je majku i brata Jean-Michela Nicoliera

Slika /Vijesti/2018/09 rujan/25 rujna/DSC_6880.JPG

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima Lyliane Fournier i Paula Nicoliera, majku i brata Jean-Michela Nicoliera, nestalog hrvatskog branitelja Vukovara koji je, nakon sloma obrane grada, kao ranjenik nasilno odveden iz Vukovarske bolnice prema Ovčari, gdje je zlostavljan, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Predsjednik Vlade potvrdio je posvećenost hrvatske Vlade pitanju istraživanja svih počinjenih ratnih zločina u Hrvatskoj i otkrivanju njihovih počinitelja te pružio punu potporu naporima nadležnih istražnih tijela u poduzimanju potrebnih aktivnosti kako bi se pronašli svi nestali, među kojima je i Jean-Michel Nicolier.
 
Lyliane Fournier, koja danas živi u Hrvatskoj, zahvalila je predsjedniku Vlade na iskazanoj pažnji i svim naporima koje nadležne hrvatske institucije ulažu da bi se pronašao njezin sin Jean-Michel, kao i svi drugi nestali s Ovčare. Zahvalila je također na potpori i ministru hrvatskih branitelja, Tomi Medvedu, s kojim se sastala prošloga tjedna.
 
Jean-Michelu Nicolieru posmrtno je 2006. dodijeljena spomen-plaketa "Vukovar 1991", a 2011. posmrtno je odlikovan Redom Nikole Šubića Zrinskog za iznimnu hrabrost i junaštvo koju je iskazao u obrani Vukovara. Odlukom Gradskoga vijeća Grada Vukovara, središnji pješački most u Vukovaru dobio je 2014. ime po Jean-Michelu Nicolieru, a na Dan grada Vukovara 2015. godine uz most je postavljeno i njegovo spomen-poprsje.

Pisane vijesti | Andrej Plenković