Predsjednik Vlade RH dr.sc. Sanader s predsjednikom Vlade Belizea Museom

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader sastao se danas s predsjednikom Vlade Belizea Saidom Wilbertom Museom. Teme razgovora bile su mogućnosti suradnje na područjima turizma i visokog obrazovanja za kojom, kako je naglašenobje države imaju interes.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader sastao se danas s predsjednikom Vlade Belizea Saidom Wilbertom Museom. Teme razgovora bile su mogućnosti suradnje na područjima turizma i visokog obrazovanja za kojom, kako je naglašeno, obje države imaju interes.

Premijer Sanader upoznao je premijera Belizea s putem Hrvatske prema Europskoj uniji i ubrzanim zakonskim i institucionalnim prilagodbama na tome putu, te istaknuo kako je suradnja latinsko američkih i karipskih država i Europske unije od iznimne važnosti. Hrvatska upravo stoga želi razvijati odnose i s Belizeom jer takva suradnja može pridonijeti partnerstvu među zemljama dvaju kontinenata, naglasio je hrvatski predsjednik Vlade. Premijer Belizea upoznao je premijera Sanadera s formiranjem unije karipskih zemalja engleskog govornog područja Karicoma, što će pridonijeti još jačim kontaktima na gospodarskom planu s Europom. Premijer Belizea putuje danas u Istru gdje će biti gost istarskog župana Ivana Jakovčića.



Pisane vijesti