Predsjednik Vlade s austrijskom veleposlanicom dr. Konrad

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader primio je danas u oproštajni posjet dr. Helgu Konraveleposlanicu Republike Austrije u Republici Hrvatskoj.

Tom prigodom predsjednik Vlade zahvalio je veleposlanici Konrad na velikom osobnom doprinosu daljnjem razvoju izvrsnih odnosa Republike Austrije i Republike Hrvatske. Naveo je kako je vrlo dobra i dinamična suradnja dviju zemalja dodatno intenzivirana tijekom mandata dr. Konrad u RH.

Veleposlanica dr. Helga Konrad zahvalila je predsjedniku Vlade RH dr. sc. Ivi Sanaderu na potpori u radu i istaknula kako je tijekom svog mandata u Republici Hrvatskoj svjedočila zanimljivom i fascinantnom razdoblju uspješnih procesa u vanjskoj politici, tijekom kojeg se Republika Hrvatska približila NATO-u i EU. Naglasila je kako Austrija pruža snažnu podršku procesima pristupanja Hrvatske NATO-u i EU.

Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader osvrnuo se i na gospodarsku suradnju, istaknuvši značaj austrijskih ulagača u Hrvatskoj. Također, izrazio je nadu u skora značajnija ulaganja i izvoz hrvatskih tvrtki u Austriju.



Pisane vijesti