Predsjednik Vlade s francuskim veleposlanikom Saint-Paulom

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader primio je danas u oproštajni posjet veleposlanika Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Françoisa Saint-Paula.

U toj je prigodi premijer Sanader zahvalio francuskom veleposlaniku na velikom doprinosu koji je tijekom svoga mandata dao razvijanju političkih, gospodarskih i kulturnih odnosa dviju država. Istaknuo je kako su Republika Hrvatska i Francuska Republika značajno osnažili gospodarsku suradnju, te se zahvalio na francuskoj potpori za ulazak Hrvatske u NATO savez, kao i na zauzimanju za nastavak i završetak pristupnih pregovora RH s Europsko unijom.

Veleposlanik Saint-Paul, zahvaljujući na prijemu, također je istaknuo visoki stupanj bilateralne suradnje, čemu svjedoči i intenzivna dinamika susreta na najvišoj razini. U tom je kontekstu spomenuo i susrete premijera Sanadera s predsjednikom Nicolasom Sarkozyem i bivšim predsjednikom Jacquesom Chiracom. Naglasio je kako će Francuska nastaviti podupirati što skoriji ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Također je kazao kako Francuska visoko cijeni vodeću ulogu Republike Hrvatske u promicanju europskih vrijednosti u susjednoj regiji jugoistočne Europe.



Pisane vijesti