Predsjednik Vlade s veleposlanicima Europske unije

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_s_veleposlanicima_europske_unije.jpg
ZAGREB, 13. veljače 2008. (Hina) - Premijer Ivo Sanader pozvao je u srijedu veleposlanike zemalja EU-a, uključujući i šefa Delegacije Europske komisije u RH Vincenta Degerta, na radni ručak na kojem će ih upoznati sa svim što je Hrvatska do sada učinila glede pristupnog procesa i planovima vezanim uz ubrzanje provedbe ključnih reformi.

"Izvijestit ćemo ih o planovima vezanim uz ubrzanje provedbe reforme pravosuđa i javne uprave, te općenito ubacivanja u petu brzinu kada je riječ o svim reformama", rekao je Sanader novinarima uoči radnog ručka s veleposlanicima.

"Dostavit ćemo popis svih dokumenata koje je Hrvatska do sada uputila Uniji i svega onoga što smo do sada učinili", dodao je Sanader. Pojasnio je da je riječ o poglavljima koja smo do sada zatvorili, otvorili i onima koje tek treba otvoriti te o mjerilima za pojedina poglavlja.

Na pitanje kako komentira da se u revidiranom Pristupnom partnerstvu za Hrvatsku, prihvaćenom u utorak u Bruxellesu, među općim kopenhaškim kriterijima kao prioritet navodi i rješavanje pitanje ZERP-a, premijer Sanader je kazao da je "logično da se to pitanje nalazi visoko na dnevnom redu jer se Zaštićeni ekološko-ribolovni pojas primjenjuje od početka godine".

U kontekstu borbe protiv korupcije Sanader je govorio o operacijama "Dijagnoza 1" i "Dijagnoza 2" pozdravivši akciju državnih tijela i kazao da "sve ide do kraja", i najavio "nastavak svih akcija u borbi protiv korupcije".



Pisane vijesti