Predsjednik Vlade: Vlada će zaštititi dolinu Neretve

Premijer Ivo Sanader danas je najavio da će Vlada primjereno, štiteći nacionalne interese, reagirati na najave Republike Srpske da će graditi hidroelektrane u gornjem slivu Neretve što bi ekološki i gospodarski štetilo dolini Neretve.

ZAGREB, 27. lipnja (Hina) - Premijer Ivo Sanader danas je najavio da će Vlada primjereno, štiteći nacionalne interese, reagirati na najave Republike Srpske da će graditi hidroelektrane u gornjem slivu Neretve što bi ekološki i gospodarski štetilo dolini Neretve.

"Reagirat ćemo primjereno, kako se od nas očekuje, i zaštitit deltu Neretve", odgovorio je premijer 'pravašu' Tončiju Tadiću tijekom saborskog 'aktualnog prijepodneva'.

Sanader se složio s Tadićem da Republika Srpska djeluje neovisno od središnjih vlasti BiH, a to, dijelom, pravda činjenicom da BiH uskoro očekuju izbori pa se, kaže, mogu očekivati razni radikalni potezi.

Da će Hrvatska zaštititi dolinu Neretve najavio je i ministar kulture Božo Biškupić koji je Jagodi Majskoj Martinčević (HDZ) odgovorio da njegovo ministarstvo priprema projekt kojim bi se donji sliv Neretve proglasio parkom prirode.

Premijer Sanader odbacio je tvrdnje Ingrid Antičević Marinović (SDP) da potpredsjednik Vlade Damir Polančec tajno pregovara s odvjetničkim timom slovenske tvrtke Viator Vektor radi obeštećenja zbog raskinutog ugovora sa šibenskim TLM-om.

Na pitanje SDP-ovke koliko će porezne obveznike koštati ta, kako je rekla, štetna rabota Vlade, premijer je kazao da nije Vlada, nego uprava TLM-a raskinula ugovor, poručivši joj da je pitanje postavila na krivu adresu.

Milanka Opačić (SDP) pitala je premijera smatra li moralnom odluku Vlade o otpisu dugova Kamen Ingradu, budući da je tamo 700 ljudi ostalo bez posla, a županija je bankrotirala.

Sanader joj je odgovorio da Vlada danas misli isto o Kamen Ingradu i županiji kao i prije godinu dana, što, kaže, nije slučaj kod SDP-a koji jedno misli kada je na vlasti (u županiji), a drugo kada nije.



Pisane vijesti