Premijer Sanader: Idućih dana riješit ćemo problem oko otkupa mlijeka

Premijer Ivo Sanader najavio je danas da će Vlada u idućih nekoliko dana riješiti probleme oko otkupa mlijeka malih proizvođača.

ZAGREB, 10. svibnja (Hina) - Premijer Ivo Sanader najavio je danas da će Vlada u idućih nekoliko dana riješiti probleme oko otkupa mlijeka malih proizvođača.

"Imate moju riječ, u idućih nekoliko dana riješit ćemo otkup mlijeka, svima", poručio je premijer tijekom saborskog 'aktualnog prijepodneva', odgovarajući na pitanje Božidara Pankretića (HSS) kako Vlada namjerava pomoći malim proizvođačima mlijeka koji svoj proizvod nemaju kome prodati.

Sanader je izvijestio da je osobno intervenirao u neka poduzeća, poput karlovačkog KIM-a, s kojima je razgovarao o tome da otkupe mlijeko.

"Ne dolazi u obzir da smo ljude poticali da idu u proizvodnju mlijeka, a da ga nemaju kome prodati", naglasio je.

Premijer je istaknuo kako inzistira da se provede detaljna istraga oko svih ugovora u Brodosplitu te istraži afera Shimadzu, ali nije odgovorio na pitanje Vesne Škare Ožbolt (DC) hoće li inzistirati i da se istraži jesu li te afere u "kakvoj vezi s HDZ-ovom riznicom".

Sanader je DC-ovoj zastupnici poručio da pitanje postavlja na temelju "tobožnje afere" oko Brodosplita, budući da je aktualna uprava splitskog brodogradilišta, kaže, prva koja je ima pozitivne rezultate - "isporučila je brodove bez plaćanja penala".

"U Hrvatskoj svatko svakoga može ocrniti i optužiti pa se stvara afera", rekao je, ali i dodao da je u interesu javnosti da se istraže svi događaji oko Brodosplita i Shimadzua.



Pisane vijesti