Premijer Sanader pozvao studente da prihvate rizik poduzetništva

Premijer Ivo Sanader pozvao je danas studente zagrebačkoga Ekonomskoga fakulteta u prigodi obilježavanja 85. godišnjice osnutka te visoke obrazovne ustanove da prihvate rizik i avanturu poduzetništva.

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader pozvao je danas studente zagrebačkoga Ekonomskoga fakulteta u prigodni obilježavanja 85. godišnjice osnutka te visoke obrazovne ustanove da prihvate rizik i avanturu poduzetništva.

"Poduzetništvo može biti nesiguran posao jer poduzeća znaju propasti, no jednako tako može se višestruko isplatiti", rekao je premijer na svečanosti održanoj na Ekononmskom fakultetu u povodu Dana fakulteta.

Naglasio je da će njegova Vlada podupirati poduzetništvo i poduzetnike jer oni otvaraju nova radna mjesta, plaćaju poreze državi i stvaraju nove vrijednosti.

"Učinit ćemo to kako bismo stvorili dobre okolnosti za razvoj poduzetništva", rekao je premijer, dodavši da Hrvatska svoju konkurentnost u globaliziranom svijetu može temeljiti jedino na znanju.

"Hrvatska će svake godine sve više ulagati u znanje", izjavio je premijer Sanader.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac istaknuo je da Hrvatska ima cilj do 2010. imati najkonkurentniji sustav obrazovanja u regiji.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podsjetio je da grad Zagreb već nekoliko godina surađuje sa zagrebačkim Sveučilištem. Najavio je da će još ovaj mjesec biti predstavljena studija upravljanja trgovačkim društvima u vlasništvu grada, zajednički projekt grada Zagreba i Ekonomskog fakulteta.

Na Ekonomskom fakultetu od 1920. diplomiralo je više od 37.000 studenata, 3000 ih je magistriralo, a 600 doktoriralo, rekao je dekan Ivan Lovrinović.

"To je potvrda da je ta obrazovna ustanova već odavna rasadnik ekonomskih stručnjaka", rekao je, dodavši da se fakultet stalno prilagođava kako bi pomogao hrvatskom gospodarstvu.

Na Ekonomskom fakultetu studira 10.500 studenata i 2000 postdiplomanata, a radi 200 profesora i asistenata.

Na svečanosti su dodjeljene nagrade najboljim studentima, a uz profesore i studente, nazočni su bili rektorica zagrebačkog Sveučilišta Helena Jasna Mencer, ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i ministar financija Ivan Šuker.



Pisane vijesti