Priopćenje sa 19. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada Republike Hrvatske usvojila je prijedlog odluka o osnivanju Povjerenstava za praćenje postupaka prodaje dionica društva Brodotrogir d. d. Trogir te prodaje jednog poslovnog udjela društva Brodosplit – Brodogradilište specijalnih objekata d. o. o., Split.

Usvojeni su i prijedlozi odluka o zastupanju Vlade Republike Hrvatske u Skupštinama veletržnica ribe Poreč d. o. o., Poreč, Rijeka d. o. o, Rijeka te Tribunj d. o. o., Tribunj.

Također usvojen je i prijedlog odluke o ustupanju na korištenje oklopnih transportera Misije Europske unije za uspostavu vladavine prava na Kosovu EULEX KOSOVO te prijedlog odluke o rotaciji, broju i organizacijskoj strukturi pripadnika Oružanih snaga RH u mirovnim misijama Ujedinjenih naroda.

Nadalje, usvojen je i prijedlog odluke o osnivanju i imenovanju članova Radne skupine za pripremu pregovora o izmjenama dvostranih međunarodnih ugovora koje je Republika Hrvatska sklopila s Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Republikom Srbijom, koji se odnose na granične prijelaze.

Prihvaćeno je i pokroviteljstvo Vlade Republike Hrvatske nad manifestacijom obilježavanja obljetnice rođenja bana Josipa Jelačića.

Vlada RH je usvojila Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Ugovora između Republike Hrvatske i Sultanata Omana o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i prijedlog odluke o izmjeni Odluke o pokretanju postupaka za sklapanje Ugovora između Republike Hrvatske i Sultanata Omana o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak i imovinu.

Vlada RH uputila je Glavnoj skupštini Hrvatske elektroprivrede d. d. prijedlog za opoziv dosadašnjih članova Nadzornog odbora Društva prof. dr. sc. Krešimira Ćosića, Slavka Konfica, Zdenka Juričića, doc. dr. sc. Luciana Delbianca te Dasenka Baldasaria. Također je upućen prijedlog za imenovanje novih članova Nadzornog odbora Društva Branimira Horačeka, mr. sc. Krešimira Dragića, Dražena Bošnjakovića, Slavka Konfica, Zvonimira Sabatia te Gordane Obran. Upućen je i prijedlog za imenovanje Branimira Horačeka Nadzornom odboru Društva za izbor predsjednika iz reda članova Nadzornog odbora.



Pisane vijesti | Priopćenja