Priopćenje sa 58. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice, Vlada Republike Hrvatske je dala suglasnost za kandidaturu Republike Hrvatske za organizaciju Europskog šumarskog nordijskog skijaškog natjecanja 2012., te je također prihvaćeno pokroviteljstvo nad ovom manifestacijom.

Donesen je prijedlog za razrješenje dosadašnje vršiteljice dužnosti ravnatelja Državnog zavoda za nuklearnu sigurnost Nevenke Novosel, kao i prijedlog za imenovanje Maria Horvatića na mjesto ravnatelja Zavoda.

Na prijedlog ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje dužnosti su razriješeni dosadašnji pomoćnici ravnatelja Vesna Stajčić, Mladen Jurin i Branko Smrekar te imenovani rukovodeći državni službenici, zamjenica ravnatelja Vesna Stajčić te pomoćnici ravnatelja Mladen Jurin, Joso Živković i Cvjetko Obradović.

Ministar financija Ivan Šuker imenovan je guvernerom Republike Hrvatske u Vijećima guvernera institucija grupacije Svjetske banke.

Na prijedlog ministra znanosti, obrazovanja i športa dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Agencije za odgoj i obrazovanje Tomislav Horvat na osobni zahtjev, te član doc. dr. sc. Ružica Razum, koja je imenovana novom predsjednicom Upravnog vijeća Agencije.



Pisane vijesti | Priopćenja