Priopćenje sa 6. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada Republike Hrvatske razriješila je i ponovno imenovala više državnih tajnika i ravnatelja uprava u pojedinim ministarstvima i Vladinim uredima. Naime, prema Zakonu o primopredaji vlasti državni su dužnosnici obvezni u roku od 60 dana nakon izbora nove Vlade svoje mandate staviti na raspolaganje.

Tako su među ostalim državni tajnici Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Središnjeg državnog ureda za e-hrvatsku, te Ureda za odnose s javnošću Jozo Sarač, Igor Lučić i Zlatko Mehun ponovno imenovani na svoje dosadašnje dužnosti.

Sunčana Glavak razriješena je dužnosti službenice za informiranje Vlade Republike Hrvatske, a na tu je dužnost imenovana Martina Banić, zamjenica predstojnika Ureda za odnose s javnošću.

Temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, Oliver Grbić imenovan je glavnim ravnateljem policije Ravnateljstva policije.

Dosadašnji predsjedavajući i član Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru Branko Vukelić i Vladimir Faber razriješeni su dužnosti, a novim predsjedavajućim i članovima imenovani su Božidar Kalmeta, Oliver Grbić i Pjer Šimunović.

Usvojen je i Prijedlog odluke o dodjeli koncesije za korištenje vodne snage radi proizvodnje električne energije društvu Hrvatska elektroprivreda d.d. Zagreb u HE Lešće na rijeci Dobri, te upućen Hrvatskom saboru na donošenje.

Vlada je prihvatila Izviješće o provedbi Zajedničkog memoranduma o socijalnom uključivanju Republike Hrvatske, za razdoblje od siječnja 2008. godine do ožujka 2009. godine.

Donesena je Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o imenovanju predsjednice i članova Nacionalnog odbora Republike Hrvatske za Svjetsku izložbu EXPO 2010, Shangai, Narodna Republika Kina.

Prihvaćeno je pokroviteljstvo Vlade RH nad 6. međunarodnim festivalom kazališta slijepih i slabovidnih BIT, koji će se održati u Zagrebu od 1. do 7. listopada 2009. godine, te nad 5. međunarodnim znanstveno-stručnim skupom o naftnom gospodarstvu, koji će se održati u Šibeniku, od 29. rujna do 1. listopada 2009. godine.



Pisane vijesti | Priopćenja