Priopćenje sa 64. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na prijedlog ministra zdravstva i socijalne skrbi, Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu svoje današnje sjednice razriješila dužnosti dosadašnje članove Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Iz redova predstavnika osiguranika dužnosti su razriješeni prim. Stjepan Bačić, Vladimir Lokner, prim. mr. sc. Ivica Vuković i Dražen Managić, iz redova predstavnika poslodavaca prof. dr. sc. Krešimir Glavina i Saša Cvetojević te iz redova predstavnika zdravstvenih radnika prof. dr. sc. Mate Ljubičić, Damir Sviben i Željko Zubović.

Na dužnost članova Upravnog vijeća HZZO-a imenovani su Božo Galić i Joso Prpić, kao predstavnici osiguranih osoba Zavoda, Željko Zubović i prim. mr. sc. Ivica Vuković, kao predstavnici zdravstvenih radnika, Bernard Jakelić, Dražen Managić i prim. Stjepan Bačić, kao predstavnici Gospodarskog socijalnog vijeća te Dražen Jurković, kao predstavnik Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Damir Bojčić kao predstavnik Zavoda.

Vlada je Upravnom vijeću HZZO-a predložila Dražena Jurkovića za izbor za predsjednika Vijeća. Na osobni zahtjev dužnosti direktora HZZO-a razriješen je dr. sc. Većeslav Bergman, a kao vršitelj dužnosti ravnatelja do okončanja provedbe postupka po raspisanom javnom natječaju imenovan je Tihomir Strizrep, koji je radi odlaska na tu dužnost razriješen dužnosti pomoćnika direktora HZZO-a.

Vlada je danas donijela odluku o davanju državnih jamstava u korist Hypo Alpe-Adria-Bank d. d., Zagreb, za praćenje financiranja novogradnje 445 i 446 u Brodosplit – Brodogradilištu d. o. o., Split.
Također je donesena i uredba o određivanju robe koja se izvozi i uvozi na temelju dozvola.
Hrvatskom streličarskom savezu dana je suglasnost za održavanje 2. svjetskog streličarskog kupa koji će se održati u Poreču od 04. do 10. svibnja 2009. godine.


Vlada je usvojila i odluku o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Srbije o prekograničnoj policijskoj suradnji.



Pisane vijesti | Priopćenja